תוכן עניינים
בינה מלאכותית (AI) מאפשרת לנו ליצור תמונות לאתרי אינטרנט באופן אוטומטי ויעיל. תהליך זה מתחיל בהבנת הדרישות של האתר, כולל הסגנון, הצבעים והתוכן שהתמונות צריכות להציג. לאחר מכן, משתמשים באלגוריתמים של AI כדי ליצור את התמונות, תוך שימוש בנתונים אלה כקלט. התהליך כולל את השלבים של יצירה, עריכה ואופטימיזציה של התמונות לשימוש באינטרנט. בנוסף, AI יכולה לשפר את התהליך על ידי למידה מהפידבק של המשתמשים והתאמה אוטומטית של התמונות בהתאם.
כיצד להשתמש ב AI ליצירת תמונות
בראיון שנערך בכנס AI שאלנו את סיון טיטלבאום מנכ״ל סוגו דיגיטל, כיצד להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת תמונות לאתר אינטרנט.
בעידן הדיגיטלי של היום, ישנם כלים רבים שמאפשרים לנו להשתמש בבינה מלאכותית (AI) כדי ליצור תמונות מרהיבות לאתרים שלנו. כלים אלה מסייעים לנו להפוך את הרעיונות שלנו למציאות, ולהפוך את האתרים שלנו למקומות שמעניין לגלוש בהם.
השימוש בבינה מלאכותית ליצירת תמונות לאתר שלך מתחיל בהכרת הכלים המתאימים. ישנם כלים רבים שנותנים לך את היכולת ליצור תמונות מדהימות באמצעות AI, כולל כלים שמאפשרים לך להפוך טקסט לתמונה, להפוך תמונות לטקסט, לעלות תמונה ולהפעיל עליה מניפולציות בעזרת הזנת תוכן טקסטואלי שנקרא Prompt.
אחד הכלים המובילים בתחום הוא Midjourney, הוא גם אחד הראשונים שצצו אי שם במהפכת ה- AI בשנת 2022 שתפסה את תשומת הלב של כולנו. אמנם בהשוואה לכלים אחרים Midjourney פחות נוח לשימוש, הממשק שלו יושב על פלטפורמת Discord והממשק פחות נוח למשתמש, נדרש להעמיק יותר במדריכים ב-YouTube כדי להתחיל להניע תהליך, בנוסף הכלי לא חינמי הוא כן מאפשר מספר מצומצם של יצירות ואז מחוייבים במנוי חודשי.
אם אתם מחפשים כלי קל יותר לשימוש, FreePik Pikaso הוא כלי חדש של הפלטפורמה FreePik בעל ממשק משתמש סופר נוח וידידותי למשתמש, אין צורך בידע טכנולוגי כדי להתחיל ל״ג׳נרט״ (לחולל) תמונות, אפילו ניתן לעלות תמונות ולהפעיל עליהם מניפולציות בעזרת Prompt (ההוראות שאתם נותנים לבינה המלאכותית) מה שאני הכי אהבתי בכלי שהוא מפיק לכם אינספור תמונות ללא הפסקה ותמיד אפשר לשנות ולהחליט איזה סטיילינג תרצו לצורך הדוגמה סטייל 3D כאשר בוחרים באופציה זאת הבינה מלאכותית יוצרת אך ורק תמונות תלת מימד.
עולם הבינה המלאכותית מתפתח בצורה מסחררת, בכל יום יוצאים עשרות ומאות כלי AI חדשים וקשה מאוד לעקוב אחרי כולם, עשינו לכם רשימה קצרה של כלי AI שיודעות לג׳נרט (לחולל) תמונות עם ממשק נוח ופיצ׳רים מגניבים ואתם יכולים לחקור כל אחד מהם (החלק הכי כיפי 🥳)
הרשימה של כל AI ליצירת תמונות של סוגו דיגיטל לשנת 2024:
1. מידג׳רני – Midjourney – לינק
2. פיקאסו של FreePik – לינק
3. מיקרוסופט דיזיינר – Microsoft Designer – לינק
4. קאנבה – Canva AI – לינק
5. דאל אי – 3 Dall E – לינק
6. אדובי פיירפלי – Adobe Firefly – לינק
הרשימה לעוד מחוללי תמונות ארוכה ובכל יום צצים כאלה חדשים, ההמלצה היא להתמקד בשניים שמספקים לכם את התוצאות שנוחות לכם ומדי פעם לצאת ולחקור כלים נוספים זה עדיף מאשר להיות במרדף תמידי אחרי הכלי המושלם.
חשבתם מה קורה אחרי ששיגרתם את הבקשה שלכם ל- AI?
יצירת תמונות על ידי בינה מלאכותית נעשית בעיקר בעזרת מודלים של למידת מכונה, כמו רשתות נוירונים עמוקות (Deep Neural Networks).
התהליך כולל כמה שלבים עיקריים – הנה חלק מהם:
⬅️ איסוף נתונים: המודל מאומן על כמות גדולה של תמונות קיימות. התמונות האלו מכילות דוגמאות רבות מהסוג של התמונות שרוצים ליצור
⬅️ אימון המודל: בעזרת רשתות נוירונים מסוגים שונים, המודל לומד לזהות דפוסים ומבנים בתמונות בשתי גישות עיקריות (גנרטור ודיסקרימינאטור)
⬅️ תהליך האימון: הגנרטור יוצר תמונות חדשות והדיסקרימינאטור מעריך אותן. אם הדיסקרימינאטור מזהה שהתמונה מזויפת, הוא מחזיר משוב לגנרטור. הגנרטור משתמש במשוב הזה כדי להשתפר וליצור תמונות יותר מציאותיות. התהליך הזה חוזר על עצמו שוב ושוב
⬅️ יצירת תמונה חדשה: אחרי שהמודל מאומן היטב, אפשר להכניס לו קלט מסוים (כמו רעיון או תיאור) והוא ייצר תמונה חדשה בהתאם לקלט הזה
אם לקח לכם זמן להבין את זה כמוני, אז הפסקה הבאה תעזור לכם להבין:
בואו נדמיין שאנחנו עוסקים באומנות – דמיינו שאנחנו אוספים אלבום תמונות עצום עם מיליון תמונות של נופים, עם תמונות של יערות, חופים, הרים ועוד, כאשר כל תמונה היא קצת שונה ויש בה המון פרטים חדשים.
עכשיו, אנחנו מלמדים את המחשב שלנו להסתכל על כל התמונות האלה וללמוד מהן, כמו שצייר מתחיל לומד לצייר על ידי התבוננות בציורים של אמנים אחרים, המחשב שלנו מסתכל על כל התמונות ולומד את כל הדפוסים שבהן:
איך נראים עצים, איך נראית השמש בזריחה, איך המים בים נוצצים באור השמש.
אחרי שהמחשב שלנו למד את כל הדפוסים האלה, אנחנו נותנים לו חתיכת נייר ריקה (או במקרה הזה מסך ריק) ומבקשים ממנו לצייר תמונה חדשה לגמרי, כאשר המחשב לא מצייר פיקסל אחרי פיקסל, אלא משתמש בכל מה שלמד כדי ליצור תמונה חדשה שנראית כאילו היא יכולה להיות אמיתית.
המחשב מתחיל לנסות לצייר, ולאט לאט הוא משתפר, כמו שאמן מתחיל ללמוד את הטריקים והטכניקות כדי לשפר את הציורים שלו, גם המחשב לומד מהטעויות שלו ומשפר את התוצאות עם הזמן, ובסוף התהליך, המחשב שלנו מצליח ליצור תמונה חדשה לחלוטין שנראית ממש כמו אחת התמונות שהוא למד מהן, אבל היא מקורית וייחודית, כך בעצם הבינה המלאכותית לומדת ליצור תמונות מדהימות, על ידי הסתכלות ולמידה ממיליוני תמונות קיימות.
הלכה למעשה איך אני יכול להשתמש בבינה מלאכותית עבור האתר שלי?
תמונות ייחודיות ומותאמות אישית:
בינה מלאכותית יכולה ליצור תמונות ייחודיות בדיוק לפי הדרישות שלך. אתם לא מוגבל לבחירה מתוך מאגר תמונות קיים, אלא יכול לבקש ליצור תמונה שמותאמת בדיוק לצרכים ולסגנון של המותג שלך.
חיסכון בזמן ובחיפוש:
במקום לעבור על מאות ואלפי תמונות כדי למצוא את המתאימה ביותר, הבינה המלאכותית יוצרת בדיוק את מה שאתם מבקשים. זה חוסך זמן ומשאבים בחיפוש והתאמה של תמונות קיימות.
גמישות יצירתית:
הבינה המלאכותית מאפשרת יצירת דימויים שלא קיימים במציאות או שקשה מאוד למצוא. אפשר לבקש תמונות פנטסטיות, סוריאליסטיות, או יצירתיות במיוחד שמתאימות לקמפיינים שיווקיים ייחודיים.
זכויות יוצרים:
כאשר אתם יוצרים תמונות בעזרת בינה מלאכותית, בדרך כלל אתם הבעלים של הזכויות על התמונות הללו. זה מבטל את הצורך לדאוג לרישוי ולזכויות יוצרים של תמונות שנמצאות באתרי תמונות מסורתיים – אבל תמיד חשוב לקרוא את האותיות הקטנות ולוודא ב-100% שאתם לא מפרים חלילה זכויות יוצרים!
התאמה אישית ל- Look & Feel של המותג שלכם:
הבינה המלאכותית יכולה לייצר סדרה של תמונות שהן עקביות בסגנון ובמראה, מה שמאפשר לשמור על קו אחיד באתר האינטרנט שלך או במותג שלכם.
עלות:
בטווח הארוך, יצירת תמונות בעזרת בינה מלאכותית יכולה להיות חסכונית יותר מאחר ורוב הכלים הם חינמיים או דורשים עלות של מנוי חודשי/שנתי זול יחסית,אז במקום לשלם על מנוי חודשי לאתר תמונות או לקנות כל תמונה בנפרד, אתם משקיעים בכלי AI ויוצר תמונות לפי הצורך.
חדשנות וטכנולוגיה מתקדמת:
השימוש בבינה מלאכותית לצורך יצירת תוכן שם אותך בקדמת הטכנולוגיה, מה שיכול לשפר את הדימוי והחדשנות של המותג שלך בעיני הלקוחות.
לסיכום
מהפכה דומה מתרחשת כיום בעולם האומנות בזכות הבינה המלאכותית. בעבר, תמונות דיגיטליות נוצרו על ידי צלמים, אמנים ומעצבים גרפיים אנושיים שהיו מוגבלים לתמונות קיימות או להמצאות האנושיות שלהם. הבינה המלאכותית מאפשרת כעת ליצור תמונות חדשות לחלוטין, שלא קיימות במציאות, באמצעות למידה ממיליוני דוגמאות קיימות.
כמו שבתקופת הרנסנס נפתחו אופקים חדשים של ריאליזם ואנטומיה באומנות, כך הבינה המלאכותית פותחת אופקים חדשים של יצירתיות וייצוג וירטואלי בעולם התמונות. היא מאפשרת יצירה של דמויות ויצירות שלא חשבו עליהם. אנחנו בעידן של רנסנס דיגיטלי ואנחנו ממש ברי מזל שנולדו לתקופה הזאת!